2020. szeptember: összefoglaló és bevételi riport

bevezető: miért teszem közzé ezeket az összefoglalókat?

Amikor elkezdtem vállalkozni, hihetetlen motivációt jelentettek Pat Flynn „income report”-jai, később pedig John Lee Dumas hasonló írásai.

Szürreális volt, hogy egyéni vállalkozók pár partner segítségével mekkora összegeket tudnak megkeresni, és százezres közösségeket tudnak motiválni a munkájukkal.

Annak idején ez volt az, ami megszüntette a misztikusságot a nagyobb összegek megkeresésével kapcsolatban. Tudtam, hogy mások megcsinálták, és így nekem is lehetőségem van rá.

Ezekkel a bevételi riportokkal/hóértékelőkkel pontosan ugyanezt a lehetőséget akarom másoknak is megteremteni.

Vágjunk bele!

A korábbi beszámolókat itt találod:

2020 január összefoglaló és bevételi riport

2020 február összefoglaló és bevételi riport

2020 március összefoglaló és bevételi riport

2020  április összefoglaló és bevételi riport

2020  május összefoglaló és bevételi riport

2020  június összefoglaló és bevételi riport

2020  július összefoglaló és bevételi riport

2020  augusztus összefoglaló és bevételi riport

bevételek és kiadások
2020 szeptemberében

A hónapban összesen nettó 27 217 087 Ft árbevétel keletkezett a cégeimben.

Bevétel Gyorsítósáv befizetésekből: nettó 21 787 329  Ft

Bevétel Mastermindokból: nettó 355 860 Ft

Bevétel partnerprogramokból: nettó 0 Ft

Bevétel egyéb online tréningekből: nettó 3 434 070 Ft

Bevétel webshopokból: nettó 1 270 174 Ft

Bevétel befektetésekből: nettó 369 654 Ft

MEGJEGYZÉS: Bizonyos bevételek megrendelés nélkül történnek, valaki csak elutalja nekünk az összeget, és ezért a rendelési statisztikákban nem jelenik meg. Emiatt 5-6% eltérés elképzelhető lehet a bevételek forrásának tételes leírásában. 

A bevételként feltüntetett számok az adott hónapra kiszámlázott, kifizetett és leadózott nettó összeg, ami teljesen pontos, csak a források közötti megoszlásban lehet eltérés.

A kiadások a következőképpen alakultak:

Hirdetési költség: nettó 2 007 648 Ft

Irodabérlet: nettó 0 Ft (lemondtuk augusztusban)

Egyéb költség (irodafelszerelés, domainek): nettó 0 Ft

Termékbeszerzés (minták, csomagolóanyag): nettó 136 400 Ft

Igénybe vett szolgáltatások (alvállalkozók, grafikus, fordítás stb…): nettó  2 435 800 Ft

Szoftverek: nettó 576 200 Ft

Fulfillment szolgáltatás (raktározás + csomagkezelés + szállítás) díja: nettó 522 587 Ft

Összes költség: nettó 5 678 635 Ft

MEGJEGYZÉS: A szoftverekre számolt össze az, amit ebben a hónapban fizettem ki – bizonyos szoftvereket ebben a hónapban fizettem ki a teljes évre előre, és bizonyos szoftverek éves díját más hónapban fizettem ki. 

Összes profit a hónapra: nettó 21 538 452 Ft

mi történt szeptemberben?

gyorsítósáv 10.0

Ez a hónap két nagy projektről szólt, ezért is lesz a mostani beszámoló annyira kurta.

Ezek közül az első a Gyorsítósáv 10.0 volt, ami mindig rengeteg járulékos feladattal és megoldandó problémával szokott járni.

A szeptemberi Gyorsítósáv csatlakozások mindig a legkevesebb érdeklődőt vonzzák, mivel a nyár után nagyon kevés idő marad a csatlakozás indulásáig, és a legtöbben az év végi tréningre szoktak bekapcsolódni.

Így viszont annál több idő marad a résztvevőkre ilyenkor, és gyakran ezeken a szeptemberi tréningeken történnek a legnagyobb fejlesztések, hogy az év végi promóra minél nagyobb dolgokat tudjunk bejelenteni.

A 10.0 főleg a körülményekhez képest kifejezetten jól sikerült (alig 2 hét maradt a kampányra a nyár után, a COVID helyzet alatt ráadásul), és hát az azóta elérhetővé vált fejlesztések is óriási előrelépést jelentettek.  

A 10.0 tréning alatt eddig 17 vadiúj anyagrészt tettünk elérhetővé, amiknek a témáját az alapján választottam ki, hogy a korábbi résztvevők mit kértek még fejlesztésként.

Új anyagok váltak elérhetővé a WordPress SEO-val, sales funnel építéssel, tréningek összeállításával, szakmai cikkek írásával, a nemzetközi piacra való terjeszkedéssel, Instagram marketinggel és landolóoldalakkal kapcsolatban, több más téma mellett.

Illetve több esetben esettanulmányokkal vagy még több letölthető sablonnal egészült ki a tréninget, és nagyon sokat fejlesztés történt a tréning „felhasználói élményén”, vagyis a kereshetőségen és könnyű feldolgozhatóságon.

corner átalakítás

Augusztus végén kezdődött el a 4% Fitness Corner építése, és akkor még úgy kalkuláltunk, hogy 2 hónap alatt el is készülünk. 

Sajnos magát a bontást sikerült elképesztően elhúznia a brigádnak, aki csinálta, közel 3 hetes csúszás csak ott keletkezett. 

Nagyon sok mindent kellett átalakítani, mert egy sor elképesztően buta megoldás volt korábban a helyen, amire a legjobb példa a tökéletesen indokolatlan beton boltív:

Végül szeptember 30-án kezdődött meg a festés egyáltalán, addig viszont egy sor feladatot el kellett végezni, a teljesség igénye nélkül:

-elbontani a szaunát a galériáról, a falakat övező műanyag borítást és persze említett beton boltívet

-gipszkarton falakat emelni az öltözőben, hogy elkülönítse a férfi és női szekciót

-előtétfalakat építeni gipszkartonból, hogy később fel lehessen tenni a tükröket és a dekorelemeket 

-kivágni a fűtőtesteket, amik nem működtek

-felvésni a tömör beton emelvényt az előtérben, majd visszatölteni úgy, hogy megfelelő legyen később egy alulról megvilágított üvegpadlónak

-levenni a rendkívül fura, szőnyegszerű borítást néhány falról

Ha érdekelnek videók az építkezés folyamatáról, akkor az Instagram profilomon a 4% Corner „highlights”-ban megtalálod őket, végigkísérve az egészet.

könyv a hónapra

Én úgy érzem, hogy az egyik dolog, amit igazán nagyon nem szeretek a piacon, ahol működöm, hogy iszonyatosan eltolódott a fókusz a bevételszerzésre az érték teremtése helyett.

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy 1, én ennek hatalmas haszonélvezője vagyok 2, nekem is a legnépszerűbb tartalmaim bevétellel kapcsolatosak (sajnos nem tehetek erről, erre van igény). 

Az idei évben már kifejezetten soknak éreztem ezt, és már régóta kialakult egy óriási belső igény bennem, hogy egy kiváló oktatási céget csináljak a TACIT-ból, ami a leggyakoribb oktatási területekre (fitnesz/táplálkozás, szoftverfejlesztés, nyelvtanulás, befektetés, online marketing) olyan kiváló megoldásokat fejleszt, mint a Gyorsítósáv tréning. 

Az viszont nyilvánvaló volt, hogy ezeket mind nem fogom tudni én elkészíteni, de fel tudom használni az online tréningek készítésével szerzett 7 éves tapasztalatomat, és kombinálom azt mások meglévő szakmai tudásával. 

Ez egyértelmű, hogy egy hosszú távra szóló elköteleződés, de egy olyan elköteleződés, amire szívesen szánom a következő éveimet (hozzátéve, hogy én inkább a szervező szerepét töltöm majd be).

Ezért lapoztam fel ismét Jim Collins könyvét, ami arról szól, hogy hogyan lehet olyan céget építeni, ami évtizedek alatt folyamatosan egyre jobbá válik, és végül kiválóvá válik a piacán, jelentős versenyelőnnyel.

Tehát itt a fókusz nem a gyors és jelentős profiton van, hanem a tudástőke, az emberi tőke, a folyamatok és a szervezet fejlesztésén, ami lehetővé teszi a kiemelkedő eredeményeket.

Ezt a könyvet nem akarom bővebben kifejteni, mert főleg szervezetfejlesztéssel kapcsolatos tanácsok vannak benne, ami szerintem kontextus nélkül nem lenne hasznos.

Amit érdemes kiemelni, hogy mindig bebizonyosodik, hogy az eredmények ok-okozati összefüggések alapján alakulnak ki.

Korábban soha nem fontoltam volna meg ezt az utat, mert a könyvben jellemzően 15-25 éves időtávokról van szó.

De úgy gondolom, hogy ez valami olyan, ami a „korral jár”, nekem is átalakult a fókuszom az évek során, és 2021-ben egy tiszta lapot akarok előteremteni, hogy valami sokkal nagyobbat tudjak formálni a TACIT-ból, mint ami a fejemben volt, amikor 22 évesen elindítottam. 

konklúzió

Szeptember szinte elrepült, de hát így van ez, ha jól szórakozik az ember:)

Egy nagyon profitábilis, rendkívül produktív hónap volt, ami alatt minden héten olyan előrelépések történtek, amik a jövőben hatalmas hasznot hajtanak majd.

Üdv,
Ádám