2020. MÁJUS: összefoglaló és bevételi riport

bevezető: miért teszem közzé ezeket az összefoglalókat?

Amikor elkezdtem vállalkozni, hihetetlen motivációt jelentettek Pat Flynn „income report”-jai, később pedig John Lee Dumas hasonló írásai.

Szürreális volt, hogy egyéni vállalkozók pár partner segítségével mekkora összegeket tudnak megkeresni, és százezres közösségeket tudnak motiválni a munkájukkal.

Annak idején ez volt az, ami megszüntette a misztikusságot a nagyobb összegek megkeresésével kapcsolatban. Tudtam, hogy mások megcsinálták, és így nekem is lehetőségem van rá.

Ezekkel a bevételi riportokkal/hóértékelőkkel pontosan ugyanezt a lehetőséget akarom másoknak is megteremteni. 

Vágjunk bele!

A korábbi beszámolókat itt találod:

2020 január összefoglaló és bevételi riport

2020 február összefoglaló és bevételi riport

2020 március összefoglaló és bevételi riport

2020  április összefoglaló és bevételi riport

bevételek és kiadások
2020 MÁJUSÁBAN

A hónapban összesen nettó 35 441 490 Ft árbevétel keletkezett a cégeimben.

Bevétel Gyorsítósáv befizetésekből: nettó 29 423 331 Ft

Bevétel Mastermindokból: nettó 293 860 Ft

Bevétel egyéb online tréningekből: nettó 3 285 971 Ft

Bevétel webshopokból: nettó 2 438 328 Ft

MEGJEGYZÉS: Bizonyos bevételek megrendelés nélkül történnek, valaki csak elutalja nekünk az összeget, és ezért a rendelési statisztikákban nem jelenik meg. Emiatt 5-6% eltérés elképzelhető lehet a bevételek forrásának tételes leírásában. 

A bevételként feltüntetett számok az adott hónapra kiszámlázott, kifizetett és leadózott nettó összeg, ami teljesen pontos, csak a források közötti megoszlásban lehet eltérés.

A cikk hamarosan ki lesz bővítve a költségekkel is – nézz vissza később!

A kiadások a következőképpen alakultak:

Hirdetési költség: nettó 3 145 701 Ft

Irodabérlet: nettó 268 000 Ft

Egyéb költség (irodafelszerelés, domainek): nettó 77 911 Ft

Termékbeszerzés (minták, csomagolóanyag): nettó 60 107 Ft

Igénybe vett szolgáltatások (alvállalkozók, grafikus, fordítás stb…):  nettó 2 768 995 Ft

Szoftverek:  nettó 361 990 Ft

Fulfillment szolgáltatás (raktározás + csomagkezelés + szállítás) díja:  nettó 587 042 Ft

Összes költség: nettó 7 269 746 Ft

MEGJEGYZÉS: A szoftverekre számolt össze az, amit ebben a hónapban fizettem ki – bizonyos szoftvereket ebben a hónapban fizettem ki a teljes évre előre, és bizonyos szoftverek éves díját más hónapban fizettem ki. 

Összes profit a hónapra: nettó 28 171 744 Ft

mi történt májusban?

gyorsítósáv 9.0

Az elmúlt pár hétben az láttam, hogy nagyon sokan megnyugodtak, hogy lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

A probléma az, hogy bár nem olyan drámai módon, mint sokan féltünk tőle, de igenis óriási változások lesznek a következő 1-2 évben.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a helyzet a legkevésbé sem oldódott meg: rengeteg pénz elköltésével teremtettek most egy kis nyugalmat, de ennek meglesz még a böjtje.

Ezért döntöttem úgy még a rendkívüli helyzet elején, hogy előrehozom a szeptemberre tervezett Gyorsítósáv 9.0-t.

Az online vállalkozások és az e-kereskedelem egyértelmű nyertesei lesznek ennek az átalakulásnak: vagyis minél gyorsabban „felszereli” magát valaki azokkal a készségekkel, amik lehetővé teszik az érvényesülést ebben az új világban, annál egyszerűbb lesz az átmenet.

A március főleg az új helyzet gyors kezeléséről szólt, az április pedig már az előkészítésről, ami májusban sikeresen le is zárult.

Azt, hogy a kialakult helyzet sok vállalkozásnak nagy lehetőség, remekül mintázza, hogy az én közönségem is több, mint 20%-ot növekedett március 11. óta, és ezért is sikerült jól a 9.0 promóciója annak ellenére, hogy nagyon gyorsan hoztuk össze.

Azóta is a Gyorsítósáv 9.0 viszi el a legtöbb időmet, de szerencsére mostanra minden egy olajozott folyamatként működik.

szolgáltatások

Májusban elkezdtem néhány olyan szolgáltatást használni, amik nagyban megkönnyítik az életemet, és bátran javaslom őket nektek is:

Vasalás4you.hu: Háztól-házig szóló mosás/vasalás szolgáltatás, ami szerintem rendkívül olcsó is. 

Tehát leadod az igénylést az oldalukon, hogy vegyék fel a ruhákat, 1 nap alatt elkészül minden, és mindent szépen kivasalva és összehajtogatva kapok vissza.

Voltaképpen pár ezer forintért több órányi bénázást spóroltam meg, és el tudom képzelni, hogy sok férfitársamnak és elfoglalt anyukának/háziasszonynak ez egy nagyon kifizetődő szolgáltatás. 

Én 27 póló és 2 ing vasalásáért (és az oda-vissza szállításért) összesen 7000 ft-ot fizettem.

Professional Fitness Kitchen: Nem olcsó, de nagyon jó étel házhozszállítás. Voltaképpen reggel hoznak nekem 5 étkezésnyi „tiszta” ételt, amiben már ki vannak számolva a makro tápanyagok úgy, hogy a legjobban támogassa a céljaim. 

A kaja változatos és kifejezetten jó, érezhetően több energiám van így, hogy nem nagy étkezéseim vannak, hanem több kisebb, ráadásul megfelelő tápanyag elosztással (reggel több szénhidrát, aztán folyamatosan egyre kevesebb).

Változatos, jó, reggel az ajtóhoz hozzák, hétvégére is tudok rendelni, és így megtakarítottam magamnak az összes étkezéssel kapcsolatos döntést és munkát. 

Személyi edző: Nemrég elkezdtem személyi edzővel dolgozni heti 4 alkalommal, és azt kívánom, hogy bár elkezdtem volna korábban. 

Egyedül is sokat jártam a konditerembe, de nem tudtam elég jól leedzeni az izmaim (érdekes módon pont a lábaimat kivéve, ami pont a gyenge pont szokott lenni), túl sok pihenőidőt hagytam és nem csináltam szuperszetteket sem, amik kellettek volna ahhoz, hogy rendesen fejlődni tudjak.

Most viszont látom, hogy mekkora különbséget jelent az, hogy valaki kis változtatásokat mutat, olyan dolgokról, amiket én soha nem vettem volna észre egy gyakorlat közben, mivel egyszerűen nem marad rá elég figyelem.

Tehát az edzésre is igaz az, ami az online vállalkozásokra: sokan azt gondolják, hogy „magadtól is ki lehet találni”, de a valóság az, hogy nem érdemes – segítséggel nagyságrendekkel motiválóbb és gyorsabb haladni. 

AZ UTÓBBI FÉL ÉV

Kicsivel több, mint 6 hónapja elérhetővé tettem egy videót „Hogyan építettem 5 bevételi forrást, amik havi 18 050 000 Ft-ot hoznak?” címmel.

Természetesen ez a videó vonzott rengeteg troll kommentet (ahogy az természetesen várható volt, bár azt nem gondoltam volna, hogy le leszek NER-lovagozva), de szerencsére rengeteg értékes embernek is felhívta a figyelmét a munkámra, és mivel azóta írok havi összefoglalókat, ezért ezek az eredmények sokkal kézzelfoghatóbbá is váltak. 

Az azóta eltelt fél évben a vállalkozásom majdnem 50%-al növekedett, amit ráadásul végig is  dokumentáltam ezen az oldalon.

De egyben azt érzem, hogy ez volt a leginkább „eseménytelen” fél év, amióta elkezdtem önfejlesztéssel foglalkozni (hozzá kell tenni, hogy ebből ugye 3 hónap a koronavírus miatti karanténnal telt). 

Azért írom ezt le, hogy mindenki becsülje meg egy kicsit jobban a kezdeti nehézségeket és kihívásokat: nekem ugyanis már hiányoznak ezek. Ha most elindítok valami újat, akkor tudom, hogy az sikeres lesz, a kérdés csak a mikor. 

Hallottam már korábban is sikeres vállalkozóktól, hogy azért kezdenek el befektetni másokba, mert ott még érzik ezt a kockázatot, az izgalmat, amit a saját vállalkozásukban már leküzdöttek, és ez vonzza őket.

 (MEGJEGYZÉS: kérlek ne keressetek engem befektetésért, nem tervezem most még, így is elég emberrel kell foglalkoznom egyelőre)

Remélem, hogy ez a példa megerősíti azokat, amiket közhelyként már nyilván mindenki hallott: hogy az út, és nem a cél a fontos, a pénz nem boldogít, és igenis értékelni kell az élet nehézségeit. 

Nem véletlen boldogtalan sok gazdag ember, hiszen egy nehézségektől mentes, kényelmes, de ingerszegény környezetet teremtenek maguknak.

Én személy szerint arra fogom használni azt, amit az elmúlt években megteremtettem, hogy új kihívásokban próbálhassam ki magam. 

101evpark.hu

Minden más mellett az elmúlt hónapok során építettük a 101evpark.hu-t, a cégnek, akiktől az autómat vettem.

Egy egyszerű bemutatkozó oldalt akartunk, bonyolult funkciók nélkül (nem volt szükség online rendelésre, vagy hasonlókra), de pár látványosabb megoldást mindenképpen akartunk. 

Elég nehéz volt minden más feladatunkkal összekoordinálni ezt, de nemrég aktívvá vált az oldal, a kliens elégedett, a közeljövőben pedig még egy elektromos autó alkatrész és kiegészítő webshoppal bővítünk. 

TERRA CASE haladás

Ebben a hónapban Magyarországon kissé visszaestek a rendelések, cserébe viszont mostanra profitábilisak vagyunk. 

Rengeteget sikerült fejleszteni a hirdetéseken, a kreatívokon, a célzáson, a szövegezésen, hogy mi működik jól, és emiatt nagyságrendekkel jobbá is vált a megtérülés.

Elkezdtük gyorsítani az oldal betöltődését is, ami végül júniusban ért véget (bővebben erről a következő havi összefoglalóban).

Változtattunk a szövegezésen egy kicsit, és ebben a hónapban már a körmünket rágtuk, hogy mikor érkezik meg az új készletünk, hiszen nagyon nagyot bővítettünk az elérhető készülékeken, és az egy nagy előrelépés lenne az eladásokban.

Sajnos ez egyelőre sokat csúszik, idő közben a legnépszerűbb termékekből ki is fogytunk, ami erősen visszafogja az eladásokat – cserébe ha megérkezi a készlet, akkor ez hosszabb időre megoldódik. 

Emiatt a mostani számok eléggé torzítanak:

Eközben pedig az Egyesült Királyságban nagy növekedés (nagyjából 20%-os) történt az eladásokban az előző hónaphoz képest:

A következő kihívás elkezdeni az új termékeket árulni, egyszerűsíteni a rendelések teljesítésén, megoldani az üzlethelyiségekben való árusítást, valamint elindíteni egy B2B ágat (voltaképpen céges ajándékként árulni a terméket).

Mindez sok munka, pláne a Gyorsítósáv 9.0 tartása mellett, de közben egyre növekszik az érdeklődés befektetők részéről is, és egyre több kérdést megválaszoltnak érzek már a vállalkozásban. 

könyv a hónapra

Ebben a hónapban egy könyvről szeretnék bővebben beszélni, ami egy nagyon fontos témáról, ráadásul nagyon jó stílusban íródott.

A könyv címe egy kissé félreérthető, de pont azoknak az embereknek a figyelmét kelti fel így, akiknek a legfontosabb.

Én is hosszú ideig meg voltam róla győződve, hogy „idiótákkal vagyok körülvéve”, hiszen egyrészt rengeteg ember keres meg a problémáival (amiket én piros személyiségűként többnyire elég egyszerűen megoldhatónak tartok), másrészt sok dolgot értenek félre, amit mondok, lévén hogy más személyiségű emberek más szemszögből nézik a dolgokat.

Ez a könyv a hagyományos DISC-modellt mutatja be hétköznapi helyzeteken keresztül.

Én korábban a DISC-modellt voltaképpen használhatatlannak midősítettem, mint egy túlegyszerűsített, rendkívül sok általánosítással élő eszközt.

De pont ez a könyv erőssége, hogy rengeteg valós életbeli helyzetet ír le, hogy különböző személyiségű embereknek mi jár a fejében egy adott szituációban, és így minden háttértudás nélkül is könnyen használhatóak a leírtak.

Még mindig egy túlegyszerűsített modellnek tartom a DISC-et, de bonyolult eszközöket nem is lehet a hétköznapi életben használni – tehát legalább ad egy olyan keretrendszert, ami egy beszélgetés közben is beugrik az embernek.

(A DISC modell lényege röviden, hogy vannak piros, sárga, zöld és kék habitusú emberek, a piros a kompetitív vezéralkat, aki mindig megy előre, a sárga, az érzelmes, extrovertált dumagép, a béketűrő, status quo-ra törekvő, de mindig megbízható zöld, és a részletekre végletekig figyelő, kicsit introvertált, de alapos kék.

Természetesen nekem a problémám az, hogy ez összesen 4 típus, és sok ember több színnek az elegye eltérő helyzetekben – pl párkapcsolatban és munkahelyen – de a sztorik és példák a könyvben használható kapaszkodókat adnak a mindennapokra.)

konklúzió

Május is egy izgalmas hónap volt, sok tanulsággal, sok megoldott problémával. és több olyan dologgal, ami már hónapok óta nyitott volt, sok figyelmet igényelt a részemről, de most lezárásra került. 

Végre sikerült pár új, érdekes dologba belevágni, amit már régóta el akartam kezdeni, és ez egy jó felvezetés júniusra. 

Üdv,

Ádám